Selecteer een pagina

Het heeft even geduurd, maar Assen krijgt definitief een pop-upbioscoop. Bezoekers kunnen vanaf 4 september elk weekend op wisselende locaties een filmpje pakken in de buitenlucht.

Drijvende krachten achter de pop-upbioscoop zijn Assenaren Levi Vandenberg en Lotte Lemstra. Zij wilden eigenlijk op 1 augustus al beginnen met draaien, maar het rond krijgen van de vergunningen duurde langer dan gedacht.

Drijven op de Havenkade

„Een pop-up-bioscoop wil je natuurlijk op verschillende plekken kunnen neerzetten”, legt Vandenberg uit. „En dan moet je ook voor verschillende locaties alles in orde maken voor de vergunning. Dat is iets ingewikkelder dan het verkrijgen van toestemming voor één vaste plek.”

Hoofdlocatie van de pop-upbioscoop is de Havenkade. Daar kijken filmliefhebbers straks vanaf een bootje naar het grote opblaasbare scherm op de kant. „Wij wilden voor de veiligheid graag de reddingsbrigade inschakelen, zodat die bij een voorstelling stand-by staat. Ook dat kostte even tijd om te regelen, maar het geeft ons wel een veilig gevoel.”

De Baggelhuizerplas is de tweede locatie waarvoor Vandenberg en Lemstra toestemming hebben gekregen. „Hopelijk komen daar in de komende tijd nog enkele locaties bij.”

Hopen op mooie nazomer

Bedoeling is dat vanaf 4 september elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond en film wordt gedraaid. „Elke maandag bekijken wij het weerbericht van de komende week. Mocht het weer echt te slecht zijn, dan annuleren we de voorstelling en krijgen mensen hun geld terug.”

Vandenberg hoopt op een mooie nazomer en gaat ervan uit dat de pop-upbioscoop genoeg mensen trekt. „Het draait uiteindelijk om de speciale belevenis van het buiten film kijken. En in de winter is het mogelijk om vanuit de auto te kijken. Ook kunnen we het scherm bijvoorbeeld voor een verzorgingshuis neerzetten, zodat bewoners van achter het raam de film bekijken, en meeluisteren via radio.”

Drijvende bios DNK van de baan

De Nieuwe Kolk was ook bezig om een drijvende bioscoop op te zetten, aan de Kop van de Vaart. Dat plan is inmiddels van de baan. Tickets voor de pop-upbioscoop van Vandenberg en Lemstra zijn te verkrijgen via www.popupbioscoop.nl.

https://www.dvhn.nl/drenthe/Vergunningen-eindelijk-rond-Assen-krijgt-definitief-een-pop-upbioscoop-25953184.html